Centrala termica pe gaz in condensatie reprezinta prezentul si viitorul incalzirii centralizate pe gaze.

IULIAN GRUP INSTAL va ofera centrale termice in condensatie care beneficiaza de costuri accesibile, calitate inalta si putere termica in functie de necesarul termic al locuintei dumneavoastra. Tehnologia condensatiei ajuta la scaderea costurilor privind combustibilul de ardere, dar si scaderea nivelului de noxe emise.

Fenomenul de condensare se produce atunci cand sistemul de incalzire lucreaza cu temperaturi de 55 °C pe tur si 35 °C pe retur, iar apa calda menajera nu depaseste 50 °C.

Daca imobilul este racordat la gaz, o varianta este achizitionarea unei centrale termice murale pe gaz (clasice sau in condensatie) care are avantajul unei exploatari confortabile (necesita lucrari minime de intretinere, curatare etc).

In cazul in care imobilul nu este racordat la reteaua de gaze, este necesara verificarea costului lucrarilor de racordare (proiect, manopera, etc).Centrale termice in condensatie pe gaz

Ce functii trebuie sa indeplineasca cea mai buna centrala termica pe gaz?

O centrala termica pe gaz se alege in functie de:

  1. Capacitate
  2. Randament
  3. Siguranta in exploatare
  4. Eficienta si consum
  5. Sistemul de diagnoza

Sistemul de diagnoza are rolul de monitorizare a starii de functionare a centralei dar si de a afisa coduri de eroare, utile pentru remedierea rapida a defectiunilor. Noile modele de centrale in condensatie au afisaj electronic usor de operat.

La instalarea unei centrale termice trebuie analizate urmatoarele aspecte:

  • costul centralei termice;
  • tariful pentru obtinerea avizelor necesare;
  • instalatia termica;
  • montajul intregului sistem.

 

Daca doriti o centrala termica in condensatie, la noi gasiti varianta echipata cu sistem de limitare a temperaturii de ardere fara ca procesul de incalzire sa fie afectat, cu un sistem de colectare a caldurii din gazele de evacuare care sa dea un randament cat mai eficient. Astfel, amortizarea costului cu centrala se realizeaza mai repede si puteti avea confortul termic dorit. 

Centralele pe gaz condensatie ofera randament in utilizare, avand un raport calitate-pret foarte bun. Este cea mai avansata tehnologie in producerea de echipamente de incalzire de randament inalt care, pe langa consumul redus de combustibil asigura si o buna protectie a mediului prin emisiile reduse de noxe.

Prin forma ei constructiva, centrala termica in condensatie realizeaza o racire puternica a gazelor de ardere, sub temperatura punctului de roua, punct unde are loc condensarea vaporilor de apa rezultati din procesul de ardere al combustibilului.

Legatura centralei termice pe gaz la cos (kit de evacuare) se face cu tuburi din materiale rezistente la coroziune deoarece condensul este acid. Se utilizeaza conducte din inox sau din material plastic.

 

PRODUCĂTORI RECOMANDAȚI

Ariston Vaillant Viessmann Ferroli Immergas Buderus