Centrala termica pe gaz in condensatie reprezinta prezentul si viitorul incalzirii centralizate pe gaze. IULIAN GRUP INSTAL va ofera centrale termice in condensatie care sa beneficieze de costuri moderate, de o calitate inalta si de o putere termica ce este calibrata in functie de necesarul termic al locuintei dumneavoastra. Tehnologia condensatiei ajuta la scaderea costurilor privind combustibilul de ardere, dar si scaderea nivelului de noxe emise.

Fenomenul de condensare are loc doar atunci cand sistemul de incalzire lucreaza cu temperaturi de 55 °C pe tur si 35 °C pe retur, iar apa calda menajera nu depaseste 50 °C.

Daca nu sunt respectate aceste conditii, randamentul centralei termice in condensatie se va apropia de cel al unei centrale termice clasice (model interzis de UE tocmai din cauza randamentului scazut).

Gazul este cel mai ieftin combustibil convetional in Romania. Daca imobilul respectiv este racordat la gaz, o posibila varianta este achizitionarea unei centrale termice murale pe gaz (clasice sau in condensatie), care are avantajul unei exploatari confortabile (necesita lucrari minime de intretinere, curatare etc).

Costuri comparative pentru incalzire in functie de combustibil:

 • Incalzire electrica = de 4-5 ori mai scumpa decat cea pe gaz
 • GPL = de 3-4 ori mai scumpa decat cea pe gaz
 • Motorina = de 3-4 ori mai scumpa decat cea pe gaz
 • Peleti = aproximativ egala cu cea pe gaz

In cazul in care imobilul respectiv nu este racordat la reteaua de gaze, este necesara verificarea costului lucrarilor de racordare (proiect, manopera etc).

O centrala termica pe gaz se alege in functie de:

 1. Capacitate
 2. Randament
 3. Siguranta in exploatare
 4. Eficienta si consum
 5. Sistemul de diagnoza
 6. Perioada de Garantie si Post-garantie
 7. Pret

Sistemul de diagnoza

Sistemul de diagnoza are rolul de monitorizare a starii de functionare a centralei dar si pe acela de a afisa coduri de eroare, foarte utile pentru remedierea rapida a defectiunilor.

Noile modele de centrale in condensare au afisaj electronic foarte intuitiv si usor de operat.

Perioada de Garantie

Garantia unei centrale termice bune este de 2 -3 ani.

Pentru a beneficia de garantie, racordarea la gaz a centralei trebuie realizata de o firma autorizata ANRE, iar operatiunile de punere in functiune , autorizare a functionarii si verificare tehnica periodica sunt realizate de catre firme autorizate ISCIR.

Pretul Centralei Termice

La instalarea unei centrale termice trebuie analizate urmatoarele aspecte:

 • pretul centralei termice
 • tariful pentru obtinerea avizelor necesare
 • instalatia termica
 • montajul intregului sistem.

Cele mai performante centrale termice pe gaz sunt produse de: Viessmann, Vaillant, Ferroli, Motan, Immergas si Ariston.

Centrala termica in condensatie

Daca va doriti o centrala termica in condensatie, la noi gasiti varianta echipata cu sistem de limitare a temperaturii de ardere fara ca procesul de incalzire sa fie afectat, cu un sistem de colectare a caldurii din gazele de evacuare care sa dea un randament compus de 110-120%. In acest fel, amortizarea costului cu centrala se realizeaza mai repede, astfel puteti sa obtineti confortul termic dorit.

Centralele pe gaz condensatie ofera cel mai inalt grad de randament la utilizare, avand un raport calitate-pret foarte bun. Este cea mai avansata tehnologie in producerea de echipamente de incalzire de randament inalt care, pe langa consumul redus de combustibil asigura si o buna protectie a mediului prin emisiile reduse de noxe.

Prin forma ei constructiva, centrala termica in condensatie realizeaza o racire puternica a gazelor de ardere, sub temperatura punctului de roua, punct unde are loc condensarea vaporilor de apa rezultati din procesul de ardere al combustibilului.

Centrala termica in condensatie functioneaza eficient la parametrii redusi 40/60°C, deoarece punctul de roua al vaporilor de apa, pentru gazele naturale este de 52…58°C, iar pentru combustibil lichid de 45…50°C.

Legatura centralei termice pe gaz la cos (kit de evacuare) se face cu tuburi din materiale rezistente la coroziune deoarece condensul este acid. Se utilizeaza conducte din inox sau din material plastic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *