Instanturile de apa calda au devenit una din cele mai practice optiuni de incalzire a apei calde menajere, intr-un timp foarte scurt, in bucatarie, baie sau alte spatii adecvate. Datorita proprietatilor specifice, designului cat si dimensiunile compacte, aceste sisteme de incalzire permit instalarea usoara si furnizarea instant a apei calde.

Atunci cand nu dispui de o sursa de apa calda, achizitionarea unui instant de apa calda poate fi o solutie practica, economica si necesara pentru casa ta.

Instant incalzit apa cuafisaj

Instantul electric este un sistem practic de incalzire a apei menajere si este adesea utilizat de cei care locuiesc in zone unde sistemul centralizat nu functioneaza la parametrii optimi.

Instantul electric este practic, eficient, apa se incalzeste rapid si ajunge in robinet. Avand in vedere ca instantul electric nu rezista debitului a doua robinete, se recomanda montarea unui instant electric pentru fiecare robinet.

Instantul electric de apa calda

  • pret rezonabil;
  • montare rapida;
  • incalzeste apa instant;
  • consum redus de energie (incalzeste strictul necesar, nu e necesara functionarea continua).

Instanturi pe gaz naturalĀ 

Instantul pe gaz natural permite incalzirea apei prin simpla deschidere a robinetului de apa calda, fapt care declanseaza in mod automat aprinderea gazului metan. Odata cu inchiderea robinetului, flacara se stinge. Aceste instanturi functioneaza la parametri optimi si in cazul unor debite sau presiuni scazute ale apei din retea.

Caracteristici si avantaje

  • in cazul stingerii flacarii din diverse motive, se va intrerupe automat alimentarea cu gaz, evitand astfel producerea scurgerilor de gaze;
  • daca presiunea apei creste in timpul folosirii, apa este evacuata printr-o supapa de siguranta care protejeaza dispozitivul si utilizatorul;
  • cand apar fluctuatii de presiune a apei in sistemul de alimentare, instantul pe gaz mentine relativ constant debitul apei calde.