Metrologie si apometre

 

Pentru ca intelegem nevoia ta de a reduce consumul inutil de apa!

consum apometre

Apometrele sunt folosite cu succes pentru a controla si a rationaliza propriul consum de apa.

Pentru a fi siguri ca valorile inregistrate de apometre sunt cele exacte, este necesar ca montajul sa fie unul eficient, corect executat. In caz contrar exista posibilitatea ca acestea sa inregistreze o cantitate de apa diferita de cea reala.

Clasele de precizie la apometre

Clasa A – precizie slaba – declanseaza la 60L/ora

B – precizie medie – declanseaza la 30L/ora

C – precizie buna – declanseaza la 15L/ora

Apometrele de apa rece sau calda monojet sunt cu mecanism uscat, cu transmitere magnetica, cu posibilitate de montare pe orizontala sau verticala, in functie de spatiul disponibil. Este important ca apometrele sa se instaleze la vedere pentru a nu fi nici un disconfort la citire si nici o eroare. Dupa realizarea racordului dintre tevi, aparatul se sigileaza si sunt certificate metrologic. Certificarea se da pe o anumita perioada de cativa ani si difera de la apa calda la apa rece.

Pot fi montate atat pe verticala cat si pe orizontala. Contorul trebuie montat pe o conducta dreapta, pentru a evita orice problema cauzata de reductii sau coturi. La unele apometre  integratorul poate fi rotit la 360 de grade, pentru a putea citi valorile corect si confortabil.

apometre

Verificarea metrologica a contoarelor de apa

Se realizeaza la intervale de timp stabilite si in conditiile tehnice autorizate de Biroul Roman de Metrologie. Pentru contoarele de apa rece verificarea metrologica initiala este valabila 7 ani, iar pentru cele de apa calda este valabila 4 ani.
Recomandam verificarea metrologica a contoarelor de apa la intervalele de timp corespunzatoare.
verificare apometre apometre

 

 

Interesat de apometre smart? Informeaza-te Corect!

Tehnologia radio a revolutionat in mod pozitiv intregul proces de citire si repartizare a costurilor cu caldura, apa rece si calda. Instalarea de apometre moderne si performante cu citire radio asigura beneficii multiple fiind o investitie sigura, ecologica si economica pentru viitor.

Contoare de apa inteligente (cu unde radio) permit citirea exacta a consumului de apa (apa rece/apa calda) de la o distanta cuprinsa intre 20m si 200m fata de locul unde sunt amplasate.

Contoare radio:

 • Tehnologie avansata;
 • Control asupra consumului;
 • Economie de timp, fara programari sau grija datei de citire;
 • Transparenta, precizie si rapiditate.

Avantajele utilizarii contoarelor:

 • Inalta precizie si stabilitate in masurare;
 • Pierderi de presiune minime si siguranta in functionare conferite de sistemul tehnic monojet;
 • Control asupra consumului de apa;
 • Economie de bani;
 • Adaptare la lungimi de montaj diferite prin conectoare speciale si prelungitoare;
 • Racorduri filetate;
 • Executie cromata.

 

apometre consum

Poti alege dintr-o gama variata de modele: contor de apa rece sau calda, monojet sau multijet, fiecare cu o clasa de precizie cat mai exacta. La achizitia unui contor trebuie sa aveti in vedere tipul de agent folosit (apometre apa rece/apometre apa calda), mediul in care va fi amplasat apometrul (umed/uscat) si tipul de montaj (cu filet sau flansa).

IULIAN GRUP INSTAL iti pune la dispozitie gama completa de contoare de apa si ofera servicii de montaj apometre, inlocuire apometre, sigilare apometre la preturi competitive in judetul Arges (Mioveni, Pitesti, Topoloveni, Campulung, Domnesti, etc). Materialele folosite la montajul apometrelor se stabilesc impreuna cu beneficiarul tinand cont de pozitia de montaj si de instalatia existenta, avand posibilitatea de a alege intre cupru, pexal, ppr, teava de otel, etc.

 

Pentru instalare profesionala la preturi avantajoase, suntem la dispozitia ta! comanda acum sanitarearges

 

 

 

contact apometre

Solutia consumului inteligent!