ALEGE SISTEME DE INCALZIRE ECONOMICE! PANOURILE SOLARE

Panourile solare pentru apa calda in locuintele izolate termic pot produce necesarul de caldura pentru sezonul primaverii si al toamnei si pot sustine in acelasi timp sistemul de incalzire conventional in timpul iernii.

Panoul solar este una dintre cele mai noi surse de energie alternativa folosita pentru a produce caldura, lumina, apa calda si chiar aer conditionat pentru locuinte. Sistemele cu panouri solare produc electricitate direct cu ajutorul energiei solare.

Tehnologia pentru panourile solare termice nu este aceeasi cu tehnologia panourilor solare fotovoltaice. Principiul de functionare de baza pentru ambele panouri solare este acela de a absorbi energia bruta de la soare si a o transforma in energie utilizabila. 

panouri fotovoltaice

 

Costurile instalatiilor pentru panourile fotovoltaice sunt mai mici decat in cazul panourilor solare, dar si randamentul este mai mic. Acestea necesita un sistem de transformare a energiei electrice de tip curent continuu cu voltaj redus, in curent alternativ cu voltaj ridicat, ceea ce poate implica costuri suplimentare. Investitia se amortizeaza insa, destul de repede.

 

 

Panouri solare vs. panouri fotovoltaice au o serie de avantaje comune

 • Sursa este inepuizabila, singurele variatii posibile fiind cele legate de intensitatea luminii solare;
 • Pot asigura independenta energetica sau termica;
 • Nu exista emisii si noxe;
 • Dupa instalare cele doua sisteme necesita o intretinere minima, cu costuri minime.

Diferente panouri solare vs. panouri fotovoltaice

 • Dimensiunea panourilor; pentru un randament maxim suprafata panourilor fotovoltaice trebuie sa fie mare, in timp ce la panourile solare, suprafata acestora trebuie sa fie proportionala si raportata la catitatea de caldura/apa calda pe care trebuie sa o produca.
 • Panourile solare au nevoie de radiatie solara directa pentru a transforma energia solara in caldura; cele fotovoltaice produc energie electrica si in conditii de cer acoperit.

Secretul maximizarii randamentului este acela de a alege sistemele potrivite casei tale.

Sistemele solare utilizate pentru apa calda pot reduce costul cu energia electrica, incalzirea apei se produce direct de la soare iar apa calda este stocata in boilere.

 

PANOURI FOTOVOLTAICE – ENERGIA VIITORULUI

Alege acum pachetele de panouri fotovoltaice! Mai simplu, mai usor si mai comod pentru tine.

energie fotovoltaica

 • On-Grid (legate la retea); ofera posibilitatea de a fi conectate la reteaua de electricitate si astfel se poate utiliza energia solara pe timpul zilei, iar pe timpul noptii se utilizeaza energia din retea.
 • Off-Grid (independente, pe baterii); ofera independenta energetica. Montat pe acoperis sau chiar la sol, produce electricitate fara zgomot. Produce energie verde, contribuind direct la reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Alege un sistem fotovoltaic off-grid si vei avea energie electrica prin intermediul panourilor solare fotovoltaice.

IULIAN GRUP INSTAL executa instalatii solare cu panouri solare plane si cu tuburi vidate, sisteme compacte presurizare cu boiler exterior, sisteme solare cu boiler multivalent interior si accesorii necesare realizarii unei instalatii solare complete in judetul Arges (Pitesti, Mioveni, Campulung, Costesti, etc).

panouri nepresurizate

Aceasta tehnologie inovatoare este una sustenabila si cunoaste o dezvoltare progresiva.

Panourile solare se monteaza pe acoperis plan sau tip terasa, pe suporti metalici in zonele expuse luminii solare. Unghiul de inclinatie optim pentru montajul panourilor este aprox. 45°-55°.

 

panouri solare planePanourile solare plane

 • Durata mare de viata (aprox. 15 ani);
 • Debitul mare de agent termic recirculat, respectiv capacitatea de incalzire rapida a boilerului;
 • Necesita sisteme de fixare solide, fabricate din aluminiu;
 • Captatorul din cupru acoperit cu un strat selectiv asigura o captare eficienta a radiatiei solare si pierderi minime prin radiatia termica. Sub captatorul din cupru se afla schimbatorul de caldura din cupru sau aluminiu, in forma de serpentina, prin care circula fluidul solar, care preia caldura de la captator.
 • Colectorul solar este acoperit cu sticla solara securizata rezistenta;
 • Sticla solara contine fier in cantitate mica, rezultand cresterea proprietatilor de transmisie.

panouri solare

 

Panourile solare cu tuburi vidate

 • Colectorul solar cu tub vidat are o eficienta ridicata, datorita capacitatii de absorbtie a radiatiei difuze.
 • Colectorul este compus din mai multe tuburi. Acest fenomen de vidare din tuburile de sticla asigura o termoizolatie eficienta, evitand pierderile prin convectie dintre tuburile de sticla si captator.

Sistemele solare pot fi configurate astfel:

 • doua sau mai multe panouri solare;
 • statie de pompare, echipata cu elemente de siguranta si reglare;
 • automatizare solar;
 • fluid solar (antigel special);
 • vas de expansiune solar;
 • diverse armaturi (clapete de sens, robineti, conectori cu prindere rapida, etc).

Sisteme solare compacte cu boiler exterior (presurizate sau nepresurizate) constituie o metoda de montaj simpla, avand costuri reduse ale materialelor utilizate (tevi din cupru) si un timp de instalare minim.

Sisteme solare cu boiler interior (amplasat special) cu doua sau mai multe panouri solare, traseu din tevi de cupru si izolatie speciala.

Acest sistem necesita un traseu de tevi din cupru sau inox flexibil iar instalarea componentelor sistemului solar (grup de pompare, automatizare, senzori, vas de expansiune, etc) si costurile de manopera se stabilesc in functie de complexitatea montajului, timp de instalare (1-2 zile).

 

Limiteaza emisiile de carbon si sustine energia viitorului! AVANTAJE MAXIME! Cumpara acum!

 

casa verdeENERGIA VERDE PENTRU CASA TA